Voor ons is yoga training voor het leven. Het heeft nut om letterlijk in het midden van ons vaak toch wel drukke leven te blijven staan. Yoga is een spirituele en lichamelijke wegwijzer om je leven eenvoudiger te maken. Yoga geeft  ons de gebruiksaanwijzing van ons lichaam waardoor we gemakkelijker met het leven om kunnen gaan. Iedere yogales trainen we hoe we weer terug kunnen gaan naar het midden en vanuit hier te functioneren. Gebaseerd op wie er die avond is en letterlijk gezien als: wat heb jij nu nodig en wat heeft de groep nu nodig. De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

De les duurt 1 uur en dit is het wekelijkse schema:
Maandagavond 19:30 – 20:30 Energiehuis/Livestream
Dinsdagavond 19:30 – 20:30 Energiehuis /Livestream
Woensdagavond 19:30 – 20:30 Energiehuis/Livestream
Donderdagavond 19:30 – 20:30 Energiehuis/Livestream
Vrijdagochtend 10:00 – 11:00 Energiehuis/Livestream

In het midden blijven, dat is de uitdaging die je hebt in het leven. Maar wat is het juiste midden? De middenlijn is de ruggengraat, de lijn waarop de chakra’s liggen, maar uiteindelijk zal een goede doorstroming van de middenlijn er voor zorgdragen dat je compleet in overeenstemming bent met de aarde en de hemel. In één lijn, in alignment, in eenheid met alles wat er is. Alles wie je bent zal weer terug komen naar het centrale punt. Geen verstrooiing meer, enkel centreren en focus.

En zo je kan beter meegaan met de stroom van het leven. Goed in hara en goed in hart. Zo kan je de weg gemakkelijk lopen zonder iedere keer zijwegen in te slaan. Het denken is een verleiding om niet goed in het midden te hoeven zitten. Het denken valt namelijk weg als je goed in je midden bent. Het denken zorgt ervoor dat je zijwegen inslaat waar zich teleurstelling, angst, jezelf niets vinden achter zit. Die je op zijn beurt weer probeert op te lossen met zekerheden. De werkelijke zekerheid bevindt zich door constant in het midden te blijven. Vanuit het midden kan je je angsten, teleurstellingen en je onzekerheden beteugelen. Oplossingen komen niet vanuit het denken, maar je kan beter weer in het midden terugkeren. De waarheid ligt in het midden.

Proefles: is gratis, stuur een bericht of mailtje als je een keer mee wilt doen
Stempelkaart 10-lessen: € 130,=
Losse Lessen: € 15,=
1x per week in de zaal + onbeperkt livestream: €32,50 per maand of € 370,50 per jaar. (incl. 5% korting)
onbeperkt livestream: €25 per maand of €285 per jaar (incl. 5% korting)

Betaling
Betaling kan met pin, ideal, automatische incasso of overmaken op
NL94 ABNA 0812 6157 86 t.n.v. Stichting IMcenter.
Vermeld bij de betaling jouw naam plus de periode waarvoor je betaalt.

Door veel zelfstudie, zelfonderzoek en vanuit onze professie als shiatsu therapeut, volgen wij de paden die ons leiden naar de ware essentie van yoga. Dat onderzoeken wij in het dagelijkse leven en dat onderwijzen wij in onze lessen. We geven als het ware de kennis door die wij opdoen op dagelijkse basis, door behandelingen die wij geven of door ontmoetingen of door simpelweg te leven.

Het komt overeen met wat er in de grote literatuur staat over het Leven: de yoga sutra’s van Pantjali, de Bhagavad Gita, alles wat met yoga te maken heeft, is te herleiden naar deze oorsprong, waar broodkruimels zitten over wat het nut van yoga is.

Alle aspecten uit de andere yogastromingen zal je gaan herkennen, bikram yoga oefeningen, Yin yoga oefeningen, Vinyasa oefeningen, Kundalini yoga oefeningen, Iyengar yoga oefeningen, ze komen allemaal wel eens aan bod. Maar onze insteek is altijd: wat heb jij nodig om beter in het dagelijkse leven te kunnen functioneren en je pad te bewandelen. Dus er zullen ademhalingstechnieken zijn, de hartsoetra komt ook aan bod. Op maat gemaakt. Zodat jij weer beter het leven aan kan. Je wordt er helder van, gaat er beter van in je lichaam zitten, je gaat makkelijker door je gedoe heen, het lost je denkcirkels op en het geeft vrede en verlichting. Een bijkomend voordeel is dat je lichaam strakker en leniger wordt, lichamelijke ongemakken verdwijnen, je ogen gaan stralen en dat je steeds beter weet wat goed voor je is. Er komt steeds meer balans en evenwicht.

De deugd van het juiste midden bewaren, mag wel als de allerhoogste worden gezien! Maar onder het volk is deze al lange tijd zeldzaam geworden – Confucius

Als je terug naar je ademhaling gaat, zit je weer in je hara en hart op één rij en bevindt je je weer in het midden waar je naar de stroom kan luisteren. Adem je goed naar hara dan kan je deuren rond je heen in de cirkel sluiten. Je trekt als het ware de stuken die zich achter de deuren bevinden er doorheen. De deuren openen zich gedurende de dag omdat er weer een onbalans naar voren komt. Je kan nu weer in het denken schieten als je de deur neemt. Blijf je bij je ademhaling dan neem je de deur niet maar trek je de onbalans in balans door in het midden te blijven en naar hara te ademen.

Het juiste midden vermijdt alle excessieve woorden en daden – Confucius

Yoga Energiehuis Dordrecht; zaal #101