Stichting IM Center is opgericht door Dennis van der Hoff en Marlies van Echteld met als doel jou te ondersteunen bij het ontrafelen van de weg naar jezelf. Dit doen we met yoga en shiatsu. Yoga en shiatsu gebruiken we om eenheid in het lichaam te brengen. Met yoga train je jezelf om deze eenheid in het dagelijks bestaan te behouden.

Mijn naam is Dennis van der Hoff en ik ben altijd werkzaam geweest in de telecommunicatie. Door een zware hersenbloeding in 2004 werd ik helemaal op mezelf terug geworpen. Ik had toen al stappen gemaakt om me meer te richten op de dingen die mij meer genoegdoening gaven in het leven. Door deze crisis werd ik duidelijk met de neus op de feiten gedrukt. Hoe graag ik ook weer terug wilde naar mijn oude leven. Het leven dwong me om het roer om te gooien. Van een leven waar alles op zekerheid was gebaseerd naar een leven waar alles was gebaseerd op het leven vanuit mijn hart. Luisteren naar mijzelf. In vogelvlucht wat ik ben gaan doen: een driejarige- opleiding Shiatsu therapie bij Qing-Baj  en de leraren opleiding bij Okido Yoga Nederland. Ik ben begonnen met het behandelen van mensen met klachten en het geven van yogales. In die tijd heb ik een reis in bewustwording meegemaakt. De shiatsu en yoga leerde mij steeds meer over het leven en hoe hiermee om te gaan. Deze kennis gebruik ik nu voortdurend in de shiatsu behandelingen en yogalessen.

Mijn naam is Marlies van Echteld. Yoga heeft mijn leven veranderd. Toen de kinderen jong waren, inspireerde een yogadocente me. Ik had weinig energie en ze vertelde me dat als ik de ‘Green Energy set’ uit de Kundalini yoga minstens 40 dagen zou volhouden dat dit iets voor me zou gaan doen. Na een mislukte eerste poging, lukte het me om minstens 300 dagen iedere dag de oefening te doen. Dit gaf me energie, maar ook zag ik de eerste tekenen dat mijn leven aan het veranderen was. Het roer moest om en alles wat daarvoor vanzelfsprekend leek, klopte niet meer. Ik kon alleen maar trouw zijn aan mezelf en mijn kinderen. Ik werd steeds meer mezelf en besefte hoezeer ik mijzelf was kwijtgeraakt in al die jaren. Nu is mijn leven volledig anders. Yoga doe ik enkel als het nut heeft. Door bewust het leven aan te gaan en volledig aanwezig te zijn in het moment, blijf ik trouw aan mijn pad en iedere keer ben ik op zoek naar de waarheid. Ik zie de werkelijke waarde van het leven en van mensen om me heen steeds meer in. Deze wijze van leven probeer ik samen met mijn partner ook over te brengen op de kinderen. Inmiddels ben ik gediplomeerd shiatsutherapeut en yogadocente.

IM Center Trust is founded by  Dennis van der Hoff and Marlies van Echteld with the aim to support you in finding the way back to Your Self.  Shiatsu and yoga are the  means we use.
Both yoga and shiatsu we use to bring unity into your body. With yoga you train yourself to hold this unity in everyday life.