Bij shiatsutherapie wordt ondermeer gebruik gemaakt van de energie in het fysieke lichaam met als doel om het evenwicht te herstellen in lichaam, ziel en geest. Het is een drukpuntmasssage waarbij de behandelaar met de handen en duimen zachtjes druk uitoefent. De bestaande blokkades en stagnaties gaan weg, waardoor de balans van het lichaam zich vanzelf herstelt. Door het zelfherstellend vermogen van het lichaam gaat het proces van heling ook ná de behandeling door. Eventuele klachten op fysiek als op mentaal niveau zullen verdwijnen.

Shiatsu is een techniek die altijd al heeft bestaan. Het lichaam is een manifestatie van ouders/voorouders, je eigen levenservaring en de levenservaring van anderen. Is dit in balans dan is er eenheid en zijn er geen fysieke/mentale problemen en is het leven fijn. Een onbalans zorgt ervoor dat de  eenheid verbroken wordt. Hierdoor ontstaan fysieke of mentale ongemakken en loopt het leven niet zoals jij wilt. Met een shiatsu behandeling zorgt de behandelaar ervoor dat de balans weer hersteld wordt. Lichamelijke/mentale klachten verdwijnen en het leven gaat weer lopen.

Doordat wij constant in onze gedachten zitten, oordelen hebben over van alles en de neiging hebben onszelf weg te geven in de zoektocht naar liefde raken wij uit balans. In de loop van de jaren zijn we vast komen te zitten in denkpatronen of zijn we inflexibel geworden of hechten we ons aan van alles. Dit zorgt ervoor dat de energie niet goed kan stromen en je steeds verder afdwaalt van je pad.

Mensen kunnen elkaar helpen door er alleen al voor elkaar te zijn. Aanraking zorgt voor een nog grotere invloed. Denk maar aan de hand op de zere plek leggen als iemand pijn heeft.  De aanraking zorgt voor het herstellen van de balans. Bij de behandeling gebeurt dit dus ook, maar gaat het zelfs nog een stuk dieper. Niet alleen doordat de behandelaar je aanraakt, maar ook omdat jij weer bewuste aandacht geeft aan en aanwezig bent op de plek van aanraking. Tegelijkertijd zorgt de behandelaar ervoor dat je niet kan ontsnappen aan datgene wat zich aandient. Hierdoor kan de balans  weer herstellen.

 Vaak zijn er drie behandelingen nodig om alles weer goed in je lichaam te laten stromen, jou weer goed in je lijf te zetten en hierdoor jouw lichaam, ziel en geest in evenwicht te laten zijn, waardoor je op een duurzame manier jouw pad kan bewandelen en je waarheid kan leven.

Tijdens de behandeling draag je comfortabel zittende kleding en door duimdruk en handdruk zal er een evenwicht ontstaan in je lichaam waar gebruik gemaakt wordt van de meridianen en de vloeistoffen die door het lichaam lopen.

Na de behandeling kan je je opgeruimd voelen of juist heel loom of moe, naar gelang wat het proces op gang heeft gebracht zal er een uitwerking plaatsvinden die nog lang na de behandeling zal voortduren. Zorg voor voldoende rust.